Tuesday, January 19, 2010

Hari Pertama 2010

Dalam melayan citer Avatar, saya teringat yang blog ini sudah lama terbiar dimamah usang. Macam lubang dipenuhi sarang labah2. Rasa susah je saya nak menulis skang nie. Rasa liat semacam je. Cukuplah bermadah pujangga, bak orang putih cakap sound direct je...takyah nak buat ayat2 novel pulak. So saya ringkaskan beberapa peristiwa yang berlaku pada awal tahun ini. Check this out
  • Azam. Setiap tahun baru menjelma, mesti orang tanya tentang azam. Memang tipikal kawan2 saya ini. Macam2 azam yang kedengaran, nak insaflah, nak benti rokoklah, nak kayalah, nak cari mangsa barulah. Ikut hangpa lah, asalkan korang bahagia. Sedangkan azam yang tahun2 sudah pun lum kering dakwat kat diari. Pastue nak bina azam baru pula. Tak salah, at least tujuan hidup itu ada. Taklah terkontang-kanting cam mak pit sudah. Then bagi saya pula, biasa dalam biasa dan suci dalam debu. Rasanya azam tahun ini nak menyahut seruan azan je. Doakan saya ye, saya nak berubah...
  • WebCam Plzzz...Yang ini lagi power, Hanya dua perkataan tapi bisa dia kalah ular tedung. Saya tak nak komen apa2 pasal ini, lagipun saya baru je mahu aplikasikan dalam Ym saya. Baru nak berjinak2 ngan mangsa, tapi dia dah berenti kerja. Frustnya, tapi jangan bimbang, pakar webcam plzz ada. Nanti mau berguru sama dia. Gua respect sama lu bro, siap boleh buat lirik lagu. Cinta Bukit Bendera. Nantikan di pasaran.
  • Raja Lawak Musim Ke4. Bolehlah tahan, tapi saya menyampah kat J.D. Lawak cam bangang. Nasib baik hang kaya dan pandai cakap jepun. Bolehlah bertahan lama sikit. Bak kata Din Beramboi, buang masa je tengok lawak hang. Aku harap ko dapat bertahan sampai minggu ni saja. Anda bayangkanlah sendiri camna tahap lawak J.D tue.
  • Terakhir, umur saya makin tua, tapi tak jumpa lagi ngan Nurkasih saya. Takkan nak membujang sampai tua. Waduh, kecewa dong....Tolong kawan2

2 comments:

RajaOdang said...

Ada sesorang yang mukenal sedang belajar komputer sementara tunggu krputusan mubuleh join sekali bro.
Takpe bro, mu awit (lebih kurang awet) saiz lambat nak nampak tue, membujang panjang pung masih jadi remaja riang. (jangan mare menyakat awal tawoon).
Lu jangan le kutuk J.D. sangat sbb lawaknya tahap kanak2 sekolah rendah bukan sasaran insan awit saiz (tapi otak matang mcm lu). Kajian pemerhatian yang sy dapati dari amad, memang dia suke sama J.D. Kesimpulannya, Raja Lawak sesuai untuk semua peringkat AKAL. Tahniah Astro hehehe.

Jaha @ FiGo said...

Hahahaha. saya hormat pandangan amad

Post a Comment